Arròs al forn amb panses

L’arròs al forn amb panses es una de les receptes tradicionals que no poden faltar a la taula de tota casa valenciana. En cada una es prepara d’una manera diferent, continua llegint per saber si la meua recepta es com la teua.

Ingredients:

400 gr. d’arròs, 250 gr. de cigrons, 200 gr. de panses, 2 dl d’oli, safrà, sal, aigua, 2 o 3 moniatos, una capsa d’alls. (Quan no hi ha moniatos es gasta creïlla)

Com es fa:

Els cigrons, que han d’estar a remulla la nit anterior, es posen a coure en aigua amb sal i el safrà. Pelar el moniato i fer-lo a rodanxes.

En una paella en oli calent es posen a sofregir els alls sense pelar i amb un tall cadascun.

Després es sofregeixen les panses i enseguida l’arròs. Algunes persones fan aquest procés en una paella i altres ja en la cassola de fang. En cas de fer-se en paella una vegada sofregit cal passar a la cassola i allí afegiu els cigrons i el caldo calent (doble volum que d’arròs i un poc més).

Tasteu de sal i repartiu les rodanxes de moniato entre l’arròs, però que es vegen i procureu que cap pansa quede damunt de l’arròs; han de quedar tapades per a evitar que es cremen en el procés de cocció al forn. Posar a coure al forn a foc fort uns minuts i quan alçe el bull baixar un poc. Si veiérem que ens falta caldo podríem posar-ne del que quede de coure els cigrons però que estiga ben calent.

L’arròs ha de quedar cuit, sec i rossejat.

Arròs al forn amb panses

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s