Paella de bacallà i ceba

Quan apareix la paraula paella la imatge que tots tenim al cap no es sembla a la que vos presente. Sóc del pensar que no hi ha una paella exclusiva sinó moltes. Sense entrar en més polèmica esta vegada vorem una paella de ceba i bacallà. Productes tradicionalment assimilats a la cuina tradicional, barata, quasi de pobre i que ara ha passat a ser un producte més bé car, més encara si li busquem qualitat al bacallà.

Una plat simple en el contingut però un poc complexe en la preparació. Hem de cuidar al dessalar el bacallà, ni massa ni poc: si el fem massa no farà gusta a res, si massa poc tindrà excés de sal. S’ha de trobar el punt del sofregit de la ceba, per a que no acabe cremant-se mentre el cou el bacallà. Per últim estar pendent de l’aigua en la cocció de l’arròs.

Tot és anar provant. Sinó sempre podeu demanar que algun dels bars-restaurant de Polinyà us en preparen una.

Recepta de paella amb bacallà i ceba

Paella de bacallà i ceba

A continuació vos presente una de les formes de preparar la paella amb bacallà i ceba

Ingredients:

150 gr. de bacallà remullat i esqueixat, 250 gr. de ceba tallada fina, uns 150 gr. de creïlla , un got d’oli, tres o quatre alls,
pebre roig, safrà, pebre negre, aigua i sal.

Com es fa:

Peleu les creïlles i feu-les a rodanxes. Bollir-les un poc en aigua que utilitzareu després per l’arròs. Quan afegiu l’aigua a l’arròs, millor que estiga calenta.
Quan l’oli estiga calent es tiren els alls partits però sense pelar, ja un poc daurats es posa la ceba picada i la sal; sofregir el conjunt. Quan comence a prendre color afegiu el bacallà i remeneu-lo uns moments; poseu l’arròs i es sofregiu-lo mesclat-ho tot ben mesclat.

Afegir una culleradeta de pebre roig i l’aigua ben calenta (doble volum d’aigua que d’arròs); es tasta de sal i s’afegeix el safrà i un poc de pebre negre. Col·loqueu les rodanxes de creïlla arreglades per la paella. Avivar el foc i quan alce el bull baixar-lo un poc. Cogueu fins eixugar-la de caldo i l’arròs estiga en el seu punt.

Nota: N’hi ha qui no posa creïlla, qui la posa feta a quadrets, i n’hi ha qui no la bull abans sinó que ho fa en la paella.
A la cuina tradicional les variacions són quasi tantes com les cuineres.

Plat de Paella de bacallà i ceba

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s